Grilliherkut

Kookoskuorrutteiset kesäkurpitsalohkot

lakto-ovo-vegetaarinen
vähähiilihydraattinen
gluteeniton 

kookosöljyä
2 munaa, rakenne rikottuna
5 dl kesäkurpitsaa ohueksi siivutettuna
1 dl kookosjauhoja
1 dl parmesan-juustoraastetta
1 tl laadukasta suolaa

Kuumenna kookosöljy grillin parilalevyllä (tai mikäli et omista sellaista grilliä, jossa on parilaosio, voit valmistaa tämän ruuan myös paistinpannulla).Sekoita keskenään pienessä kulhossa jauhot, suola ja juusto.Dippaa kesäkurpitsasiivut ensin munaseoksessa ja sen jälkeen pyörittele ne kookosjauhoseoksessa siten, että ne kuorruttuvat hyvin.Paista noin 3-5 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile lihan, kalan tai muun ruoan lisukkeena kookosmajoneesin kera (ks. resepti alla) 
Kookosmajoneesi
lakto-ovo-vegetaarinen
vähähiilihydraattinen
paleo-ruokavalioon sopiva
gluteeniton

1 muna
2 munan keltuaista
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
½ tl suolaaripaus
mustapippuria
1 dl kookosöljyä (juoksevana, sulatettuna)
1 dl neitsytoliiviöljyä 

Laita kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita hyvin muutama kierros.Anna koneen käydä ja liruttele sen käydessä hiljalleen öljyt sekaan. Anna koneen käydä kunnes seos on tasaista.Pyri liruttelemaan öljyt mahdollisimman hitaasti tipoittain, sillä muuten seos saattaa juoksettua.Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa. 
Kookoksinen grillauskastike
lakto-ovo-vegetaarinen
vähähiilihydraattinen
gluteeniton
terveellisiä rasvoja ja antioksidantteja

1 dl kookosöljyä sulatettuna
1 dl valkoviini- tai omenaviinietikkaa tai valkoista balsamiviinietikkaa
2,5 dl tomaattisosetta
2 rkl silputtua sipuliasuolaa, valkosipulijauhetta, ja muita mausteita maun mukaan
(¼ tl sinappijauhetta)
1 rkl agavesiirappia tai hunajaa

Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin minuutin ajan, vähennä lämpöä ja keitä vielä noin 20 minuuttia. Voit siivilöidä sipulisilpun pois, jos haluat tasaista kastiketta.Säilytä jääkaapissa puhtaassa lasipurkissa hyvin suljettuna. Säilyy useamman viikon ajan.