Makeat herkut

Tryffelit

Monien tuntemat kotitekoiset tryffelit valmistuvat ja erityisesti maistuvat myös neitsytkookosöljyyn tehtynä. Tryffeleistä tulee hieman pehmeämpiä (ja herkullisempia sekä terveellisempiä) kuin yleisesti käytettyyn kovetettuun kookosrasvaan tehtynä. Tryffelit jähmettyvät kuitenkin jääkaapissa sopivasti napostelupaloiksi. Alla perusresepti, jota voi maustaa vaikkapa vaniljalla tai mainiolla kahvi-manteliöljyllämme.

120 g neitsytkookosöljyä

n. 1 dl tomusokeria

1 kananmuna

3-5 rkl kaakaojauhetta

Sulata öljy (älä kuumenna tai keitä). Vatkaa muna- ja sokeriseos ja siivilöi lopuksi kaakao mukaan. Vatkaa tasaiseksi. Lisää sula kookosöljy ja vatkaa edelleen koko ajan. Mausta, jos haluat. Pursota pikkuisiin makeisvuokiin ja jäähdytä jääkaapissa. Huom ! Kookosöljyyn tehtyinä tryffelit vaativat pikkuvuoat, koska seos on “tavallista” notkeampaa. Suoraan vaikkapa pellille pursotettaessa, eivät pysy kasassa.

Nauti !

Porkkanakakku mangocremellä (20 palaa)

Tässä kakussa yhdistyvät kotimaiset porkkanat eksoottiseen mangoon, joista molemmista saa runsaasti beta-karoteenia, joka muuttuu kehossa A-vitamiiniksi. A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joten kookosöljy reseptissä auttaa tämän tärkeän vitamiinin imeytymisessä samalla, kun se tarjoaa keholle suojaa pöpöjä vastaan. Mausteilla on lukuisia vastustuskykyä kohottavia ja tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia. Kaneli ja kardemumma hidastavat verensokerin nousua. Kuzu-tärkkelyksellä on lukuisia terveyshyötyjä.

600g porkkanoita hienona raasteena

1 ½ tl steviaa

60g kookoshiutaleita

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kanelia (luomu)

1 tl neilikkaa

½ tl kurkumaa

½ tl merisuolaa

10 munaa

1 banaani

100g sulatettua kookosöljyä tai manteliöljyä

2 tl vaniljajauhetta

10 taatelia

½ dl vettä

Kuorrutus:

2 rkl kuzu-jauhetta tai maissitärkkelystä

2,5 dl mangon hedelmälihaa

1 rkl hunajaa (tai steviaa oman makusi mukaan)

muutama tippa sitruunamehua

2 rkl creme fraichea tai mascarpone-juustoa (tai rahkaa)

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita porkkanaraasteen joukkoon stevia ja anna vetäytyä 30 minuuttia.

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa munat, soseutettu banaani, kookos- tai manteliöljy ja vanilja.

Poista taateleista kivet ja soseuta ne veden kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää massa munaseokseen ja sekoita tasaiseksi soseeksi.

Lisää munaseokseen kuivat aineet ja porkkanaraaste, josta olet puristanut nesteen pois esimerkiksi siivilän avulla.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 35-40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus liottamalla kuzu-tärkkelys (tai maissitärkkelys) noin 2 rkl vettä.

Soseuta mangon hedelmäliha ja laita se hunajan tai stevian kanssa kattilaan. Lisää kuzu-seos ja kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpö ja keitä, kunnes kuzu-hiutaleet liukenevat kokonaan ja seos paksunee. Jos käytät maissitärkkkelystä, kuumenna ensin mangosose kiehuvaksi ja lisää maissitärkkelys-vesiseos vasta kiehuvaan soseeseen.

Siirrä sakeutunut sose kulhoon ja lisää rahka, mascarpone tai creme fraiche ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ennenkuin kuorrutat kakun.

Jääkaapissa kovettuva mantelitoffee (n 20 kpl, 2,5cm kokoisia toffeepaloja)

 2,5 dl suolatonta mantelitahnaa

0,5 dl kookosöljyä

1 ½ rkl luomuhunajaa tai agavesiirappia

½ tl merisuolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Aineet sekoittuvat helpommin, jos kookosöljy on hieman lämmenneitä huoneenlämmössä ja esimerkiksi kookosöljy hieman nestemäisessä muodossa.

Vuoraa pieni vuoka kelmulla ja kaada taikina vuokaan.

Siirrä vuoka jääkaappiin vähintään tunniksi.

Leikkaa toffee viipaleiksi ja säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Voit myös lisätä toffeen joukkoon mielimausteitasi, kuten kanelia, kardemummaa, raakakaakaojauhetta, marjoja, marjajauheita tms.

 Minttuiset puffet-jäätelöt 
4-5 dl täysrasvaista mantelijauhetta tai 5 dl cashew-pähkinöitä
1 dl kookosöljyä
0,5 dl kookossokeria/agavesiirappia/steviaa maun mukaan
ripaus aitoa vaniljajauhetta tai vaniljatangon sisus
2 dl mantelimaitoa tai muuta maidon korviketta
1 tl sitruunamehua
reilusti silputtua tuoretta minttua tai muita lempiyrttejäsi – myös gojimarjat ja marjajauheet maustajina ovat ihania…

• Blendaa kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaisen samettiseksi massaksi. 
• Kaada massa pieneen neliönmuotoiseen vuokaan ja laita pakastimeen.

Suklaakeksipohjat
1 dl cashew-pähkinöitä
3 rkl raakakaakaojauhetta
0,5 dl sulatettua kookosoljyä
0,5 tl sitruunamehua
3 rkl Kookossokeria/ agavesiirappia tai steviaa maun mukaan
0,5 dl mantelimaitoa
0,5 dl kaakaonibsejä
1 dl pähkinärouhetta (esim. pistaasipähkinä)

• Blendaa kaikki ainekset tehosekoittimessa massaksi, paitsi kaakaonibsit ja pähkinärouhe.
• Lisää nibsit ja pähkinärouhe massan sekaan. Älä enää blendaa vaan sekoita ne tasaisesti massan joukkon käsin.
• Levitä massa leivinpaperin päälle noin kaksi kertaa niin suureksi levyksi, mitä jäätelövuoka on.

Tarjoilu:
• Ota keksit ja jäätelö pois pakastimesta noin tunti ennen tarjoilua.
• Leikkaa florentiinikeksipohja kahdeksaksi neliöksi ja jäätelöpohja neljäksi florentiinikeksipohjien kokoisiksi palasiksi.
• Aseta neljän keksipohjan päälle palat jäätelöä ja niiden päälle toiset keksit.
• Koristele jäätelöiden reunat vielä ripottelemalla niille pähkinärouhetta.


Lime-jäätelöpatukat (n 15 kpl)

2 dl limemehua
1 dl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
8 dl cashew-pähkinöitä tai vastaava määrä täysrasvaista mantelijauhetta, jotta saat sopivan koostumuksen jäätelömassaan
steviaa maun mukaan
1-2 dl vettä

Laita kaikki ainekset vettä lukuunottamatta blenderiin ja sekoita tasaisen samettiseksi massaksi. Lisää vettä vähitellen koko ajan koneen käydessä, kunnes massa on koostumukseltaan lusikoitavaa, mutta ei juoksevaa.
Kaada massa vuokaan ja jäädytä vähintään yön yli pakastimessa. Leikkaa paloiksi ja tarjoile. 
Jäätelöt säilyvät (jos säilyvät :)) useita viikkoja pakkasessa, mutta ne kannattaa siinä tapauksessa kietaista vaikkapa kelmun tms sisään.

Vinkki! Voit myös maustaa jäätelöt omien mieltymyksiesi mukaan! Kokeile mintun sijaan muita lempiyrttejäsi tai sujauta sekaan marjoja tai hedelmiä. Myös avocado sopii uskomattoman hyvin mintun kanssa! Limepatukoihin voit puolestaan sekoitaa joukkoon esimerkiksi inca-marjoja tai muita kuivattuja marjoja “sattumiksi” ja antamaan jädepatukoille melkoista lisäboostia!

Omena-marjamuru (4 annosta)

1,2 kg kuorittuja omenoita (esim granny smith) kuutioituna

200g pakastemarjoja esim mustikoita

1 rkl appelsiinimehua

1 tl sitruunan kuorta raasteena

3 rkl hunajaa tai maun mukaan steviaa

Muruseos:

100g mantelijauhoja

60g luomuvoita

1 tl hunajaa

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen ja voitele 20cm vuoka voilla.
  2. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan, mutta ota 2 rkl hunajaa erikseen.
  3. Hauduta noin 5 minuuttia kannen alla, ota kansi syrjään ja hauduta vielä 5 minuuttia. Valuta neste pois ja kaada hedelmäseos takaisin kattilaan. Lisää hunaja ja hauduta vielä niin kauan, että seos sakenee noin puoleen määrään alkuperäisestä volyymista. Anna jäähtyä jääkaapissa muruseoksen valmistamisen ajan.
  4. Valmista muruseos sekoittamalla kaikki aineet yhteen murumaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin noin 10 minuutin ajaksi. Kun seokset ovat jäähtyneitä, laita marjaseos vuokaan ja ripottele muruseos päälle. Paista 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile lämpimänä jäätelön tms kera.

Gluteenittomat mantelivohvelit (n. 16 kpl)

2,5 dl mantelijauhoja

0,5 dl kookosjauhoja

0,5 dl pellavansiemenrouhetta

1 dl heraproteiinijauhetta

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

steviaa tai muuta makeutusainetta (esim luomuhunaja, agave-siirappi, kookossokeri) maun mukaan

1 dl kookosöljyä

6 munaa

3-4 dl luomupiimää

 Kookosöljyä paistamiseen

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Vatkaa toisessa kulhossa munat kovaksi vaahdoksi, lisää sen sekaan sulatettu kookosöljy ja piimä ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Lisää munaseos kuivien aineiden joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja paista vohvelit kookosöljyssä kauniin ruskeiksi.

Nauti heti suosikkilisukkeidesi kanssa. Kokeile esimerkiksi marjoja, maustamatonta jogurttia, kanelia, sitruunamehua, agave-siirappia tai hunajaa tai avocado-banaanicremeä tai manteli- tai pähkinätahnoja. Vohvelit ovat herkkua myös Kookosravinnon tyrni-kookoslevitteen kera!

(sis. 2,3g imeytyviä hiilareita/ vohveli (imeytyviin hiilareihin ei lasketa mukaan sokerialkoholeja eikä kuituja)

Suklaamousse 

Tämä vegaanille ja maitoallergisille sekä keliaakikoillekin sopiva suklaamousse on mitä terveellisin ja herkullisin jälkiruoka, jota voi nauttia hedelmien ja marjojen kera tai käyttää vaikkapa kakun kuorrutteena (jolloin kannattaa valmistaa kaksinkertainen annos).

2 hyvin kypsää avocadoa

1-1 ½ dl agavesiirappia

2 rkl kookosöljyä

raakakaakaojauhetta maun mukaan (mitä enemmän sen suklaisempaa!)

1 rkl vaniljajauhetta

ripaus Himalajan vuorisuolaa

(ripaus kanelia)

(muutama tippa balsamiviinietikkaa, joka terästää makua)

Goji-kaakao -energiapatukat

Runsaasti proteiinia, sinkkiä, kalsiumia, E-vitamiinia, B-vitamiineja, kaliumia ja rautaa. Pellavansiemenistä saa runsaasti omega-3 -rasvahappoja, goji.marjoista antioksidantteja ja aminohappoja, kaakaosta mineraaleja ja magnisiumia. Nämä patukat lujittavat luustoa, hellivät sydäntä ja voimistavat hermoston toimintaa!

2 dl Kookosravinnon mantelirouhetta

2 dl kurpitsansiemeniä

3 dl vettä

3⁄4 dl agavesiirappia

(1 rkl kanelia)

1 dl goji-marjoja

1 dl kaakaonibsejä

Laita mantelit ja kurpitsansiemenet tehosekoittimeen ja sekoita hyvin, mutta ei ihan hienoksi soseeksi kuitenkaan. Lisää agave ja kaneli pulssitoiminnolla. Kaada seos isoon kulhoon ja lisää loput ainekset.

Kaada taikina leivinpaperille noin 1 cm paksuiseksi levyksi ja kuivata kuivurissa tai uunissa luukku hieman avoimena 45 asteessa. (kokonaiskuivatusaika noin 6-7 tuntia, puolessa välissä ota levy pois uunista/ kuivurista ja leikkaa paloiksi, ja jatka sitten kuivatusta) Voit sulattaa pinnalle hieman raakaa suklaata (ks ohje alla tai sulata valmiista raakasuklaapatukasta)

Raakasuklaakuorrutus:

2 dl raakakaakaovoita

1 tl vaniljajauhetta

3 rkl kookosöljyä

2 rkl agave-siirappia

3⁄4 dl raakaruokosokeria

n. 200g raakakaakaojauhetta

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy kuuman veden päällä vesihauteessa. Laita ne tehosekoittimeen vaniljan kanssa. Ota puolet tästä seoksesta erikseen. Lisää toiseen puoleen rasvaseoksesta puolet kaakaojauheesta ja sekoita hyvin. Lisää sokerit ja agave sekä toinen puoli rasvaseoksesta. Lisää lopuksi loput kaakaojauhe ja sekoita hyvin tasaiseksi seokseksi. Seoksen tulisi olla melko juoksevaa vielä tässä vaiheessa. Se kovettuu jäähtyessään.

Makea Detox-dippi tai -kuorrute kookoksesta ja hedelmistä (raakaruoka, vegaani mikäli käytät agavesiirappia)

Tämä on superkermainen, ihana dippi, jota voit käyttää esimerkiksi omenaviipaleiden tai muiden hedelmien dippailuun, ja sillä voit kuorruttaa myös leivonnaisia.

2,5 dl kookossosetta
2 tuoretta persikkaa tai nektariinia (kokeile myös muita hedelmiä ja marjoja!)
1 lime kuorittuna ja siemenet poistettuna
2 rkl agavesiirappia tai hunajaa (tai enemmän maun mukaan)

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa.

Kookos-proteiininamit treenin jälkeiseksi herkkupalauttajaksi ja lihasten rakentajaksi (12 kpl)

1 mitallinen proteiinijauhetta
2 rkl Kokoydinkookosöljyä (lämmitä hieman, jotta saat öljyn juoksevaksi)
2 tl luomuhunajaa
1 tl haluamaasi pähkinävoita, pähkinävoin ja kookossoseen sekoitusta tai kookoslevitettä
1 dl kookoshiutaleita
½ dl kookosmaitoa
Sekoita kaikki ainekset sekaisin kunnes saat taikinamaista seosta. Lisää proteiinijauheen määrää mikäli seos on liian löysää.
Pyörittele pieniksi palloiksi ja laita jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Voit myös sulattaa hieman tummaa raakasuklaata palleroiden päälle.

Elävän ravinnon mantelijäätelö

250ml taateleita liotettuna 1-2 tuntia
350ml dl taateleiden liotusvettä
1 vaniljatanko
runsaasti manteli-, hasselpähkinä- tai saksanpähkinäjauhoja
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl Kokoydinkookosöljyä

Kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa. Lisää mantelijauhoja niin paljon, että muodostuu pehmeää massaa. Seos kaadetaan vuokaan tai pieniin annosvuokiin ja jäädytetään 2 tuntia. Voit myös dipata jäätelöt suklaakastikkeeseen.

*Ohje on maidoton ja gluteeniton sekä sopii vegaaneille ja elävän ravinnon ruokavaliota noudattaville.

Sitrusjäätelö (noin 15 patukkaa)

250ml sitruunan/greipin/limen mehua
125ml Kokoydinkookosöljyä
125ml agave-siirappia
1/2 tl suolaa (Himalajan vuorisuolaa, ruususuolaa tms)
reilusti mantelijauhoa (myös hassel- tai saksanpähkinäjauho käy)
1 dl vettä (tarvittaessa)

Kaikki ainekset, paitsi vesi, sekoitetaan tehosekoittimessa. Lisää cashew-jauhoja niin paljon, että muodostuu pehmeää massaa. Lopuksi lisätään vesi tarvittaessa. Pakasta 4 tuntia. Säilytetään pakkasessa. Tarjoile esimerkiksi mansikoiden kanssa. Nam!

*Tämä resepti – korkeasta rasvapitoisuudestaan huolimatta voi edistää painonhallintaa, sillä prosessoimaton, kolesteroliton lauriinihappoa sisältävä kookosöljy, joka stimuloi kilpirauhasta sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa, yhdistettynä sitruunan ja limen noin 200 entsyymin vaikutukset korjaa maksakudosta, mikä edesauttaa suurimman rasvanpolttoelimemme toimintaa.

Kookosjäätelö (noin 15 kpl)

125ml tummaa kaakaojauhetta
7 dl kookoshiutaleiden ja kookosjauhojen sekoitusta
noin 200ml Kokoydinkookosöljyä
125ml agave-siirappia (tai vaahterasiirappia)

Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kookosjauheet ja -hiutaleet. Lisää kookosöljy ja siirapi ja sekoita hyvin. Ota massasta palloja jäätelökauhalla ja laita pallot pakastimeen vähintään tunnin ajaksi. Voit kieritellä pallot kookoshiutaleissa tai dipata suklaakastikkeeseen ennen tarjoamista.

Bliss-pallot (n 20 kpl)

2 Banaania
30 Cashewpähkinää tai mantelia
2 kukkurallista ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta (mieluiten raakakaakao), carob-jauhetta tai pähkinäjauhetta (jolloin näistä tulee vaaleita ja pähkinäisiä – ei siis suklaisia)
1 dl Goji-marjoja tai rusinoita tai näiden sekoitusta. Myös kuivatut aprikoosit, luumut ja taatelit sopivat ja tuovat vaihtelua.
n 1 dl Ölmuhle Solling kookosjauhoa
Makeutukseen hunajaa, agave-siirappia tms maun mukaan (mutta ei valttamatta tarvitse mitaan – kannattaa maistaa!)
luomu-kookoshiutaleita pyörittelyyn

Tahini-banaanipallot

1 dl tahinia
1 dl hunajaa
1 dl Ölmuhlr Solling kookosjauhoja  
1 dl pähkinäjauhoja  (manteli, saksanpähkinä, hassel)
2 dl kuivattuja hedelmiä, esim mangoa, aprikooseja, taateleita, gojimarjoja tms.
½ dl mantelirouhetta tai hampunsiemeniä
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja lisää jauhoja, jotta saat käsin pyöriteltävää taikinaa. Muotoile pieniksi palloiksi (kostutetuin käsin) ja pyörittele ne kookosjauhoissa tai kookoshiutaleissa.
Näissä palleroissa on runsaasti kalsiumia, joka auttaa rentoutumisessa, ja ovat ihanteellinen snack iltapäivän tai illan teehetkeen!

Taatelivanukas ja toffeinen kastike (gluteeniton ja maidoton), n 8 annosta

150 g taateleita
125 ml vettä
½ tl soodaa
2 munaa
2 rkl Kokoydinkookosöljyä tai saksanpähkinäöljyä
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
100g mantelijauhoja, saksanpähkinäjauhoja ja kookosjauhoja tai niiden sekoituksia
50 g riisijauhoja
kastike:
50 ml vaahterasiirappia
200ml kookosmaitoa
2 mintun lehteä
1 tl maissijauhoja
½ dl vettä

Kiehauta taatelit ja vesi, ota pois liedeltä ja lisää sooda. Anna seoksen jäähtyä. Muussaa taatelit palasiksi (ei ihan pieneksi kuitenkaan), Sekoita keskenään hunaja tai siirappi ja öljy, sekä munat yksittellen koko ajan vatkaten, jotta seosesta tulee kermamaista ja kuohkeaa. Lisää jauhot siftaten sekä taateliseos. Levitä seos vuokaan ja paista vesihauteessa (auttaa pitämään kakun kosteana) 150 asteessa noin 20 minuttia tai kunnes on kypsää. Anna jäähtyä ennenkuin leikkaat palasiksi ja asetat tarjolle.

kastike:
Kuumenna vaahterasiirappi, kookosmaito ja minttu ja anna kiehahtaa. Sekoita maissijauho veden joukkoon ja lisää koko ajan sekoittaen kookosmaitoseokseen, jotta seos paksunee. Kaada kastiketta taatelivanukkaan päälle.

Jääkaapissa kovettuva mantelitoffee (n 20 kpl, 2,5cm kokoisia toffeepaloja)

2,5 dl suolatonta mantelitahnaa

0,5 dl kookosöljyä

1 ½ rkl luomuhunajaa tai agavesiirappia

½ tl merisuolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Aineet sekoittuvat helpommin, jos kookosöljy on hieman lämmenneitä huoneenlämmössä ja esimerkiksi kookosöljy hieman nestemäisessä muodossa.

Vuoraa pieni vuoka kelmulla ja kaada taikina vuokaan.

Siirrä vuoka jääkaappiin vähintään tunniksi.

Leikkaa toffee viipaleiksi ja säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Voit myös lisätä toffeen joukkoon mielimausteitasi, kuten kanelia, kardemummaa, raakakaakaojauhetta, marjoja, marjajauheita tms.

Kuusenkerkkä

3,5 dl kaakaomassaa raastettuna

1,5 dl mantelijauhoa, josta on osa rasvasta poistettu

0,5 dl hasselpähkinäjauhoa

2,5 dl omenasosetta

0,5 tl kanelia

0,5 dl manteliöljyä

2 – 3 rkl hunajaa

Sulata raastettu kaakaomassa hellässä lämmössä. Kannattaa laittaa tämä sulamaan vesihauteeseen jo hyvissä ajoin ennen kuin alat valmistaa vanukasta, niin massa on valmista ikään kuin itsekseen. Itse en jaksa seisoskella odottamassa sulamista ja sekoittamassa. Kuumaa vettä en käytä, vaan vähän kättä lämpimämpää vain, etteivät kaakaon runsaat ravintoaineet kärsi. Haluan kaikki talteen keholle käytettäväksi.

Kun kaakaomassa on mukavasti sulanut, anna sen odotella hauteessaan, kun sekoitat muut aineet keskenään. Yhdistä siis jauhot ja sekoita joukkoon omenasose ja kaneli. Lisää manteliöljy. Lurauta sitä lisää, jos haluat vanukkaasta löysempää. Käytän mantelijauhoa, josta on osa rasvasta poistettu, koska sen koostumus on hienompi kuin täysrasvaisen mantelijauhon, mikä toki myös on hyvä vaihtoehto. Kanelia maun mukaan ja hunajaa myös. Itse pidän vähemmän makeasta, mutta perhe äänestää runsaamman hunajan puolesta, kun omenasoseessakin on vain oma makeutensa. Se on muuten pakastimesta otettu, viime syksyn satoa. Sain siis vähän siinä sivussa tyhjennettyä pakastintakin.

Kun massa on valmis ja olet maistellut sen sopivan makuiseksi, jaa se jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin. Voihan sen nauttia hetikin. Meillä maltettiin odottaa yön yli.

Tarjolle laitettaessa annoksen voi koristella muutamalla kuusenkerkällä, niitä kun on nyt hetken kuuset pullollaan. Ja makukin sointuu tähän välipalaan täydellisesti.

Annoksesta riittää neljään jälkiruokakulhoon, kun ei laita niitä aivan täyteen. Eikä kannatakaan, sillä on tämä sen verran tuhtia, että nälkä ei pääse heti yllättämään.