Etiketti saksaksi.
Hasselpähkinäjauhon ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 1333 kJ (317 kcal)
Proteiinia 27,8 g
Hiilihydraattia 24,5 g
Rasvaa 12 g
8,90 €
Hasselpähkinäjauhot on jauhettu tuoreista ja paahtamattomista pähkinöistä, joista öljy on ensin poistettu kylmäpuristamalla. Rasvapitoisuus jauhoissa on n. 12 %.
Pähkinäjauhot ovat proteiini- ja kuitupitoisia, hiilihydraattipitoisuus on melko alhainen. Jauheet sisältävät monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita (rautaa, fluoria, kaliumia, kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä sekä biotiinia, B1-, B2 ja B6-vitamiinia, pantoteenihappoa, foolihappoa, A- ja E-vitamiinia). Kasviperäinen proteiini sisältää välttämättömiä aminohappoja. Ne eivät sisällä lainkaan gluteenia, mikä tekee niistä ravintopitoisen lisän gluteenittomaan ruokavalioon.
Leivonnassa pähkinäjauhoja voidaan sekoittaa muiden jauhojen joukkoon makua antamaan. Noin 10 % muista jauhoista voi korvata pähkinäjauhoilla. Niitä voi lisätä myös esimerkiksi myslin, puuron, juomien tai jogurtin sekaan.
Varastossa