Rasvahappokoostumus
Makadamiaöljy sisältää n. 80 % yksittäistyydyttymättömiä rasvahappoja, mikä on enemmän kuin oliiviöljyssä. Tyydyttyneitä rasvahappoja siinä on n. 15 % ja monityydyttymättömiä n. 2,5 %. Tämä rasvahappojen suhde tekee makadamiaöljystä vakaan öljyn; se ei siis hapetu kovinkaan helposti. Siksi se sopii myös paistamiseen (max 190 °C).
Makadamiaöljy poikkeaa rasvahappokoostumukseltaan monista muista kasviöljyistä, sillä se sisältää runsaasti palmitoleiinihappoa (n. 20 %), jota esiintyy ensisijaisesti eläinrasvoissa; vain avokadon, chileläisen hasselpähkinän ja tyrnin öljyssä on vastaava palmitoleiinihappopitoisuus. Palmitoleiinihapon ansiosta makadamiaöljy imeytyy ja levittyy hyvin, mistä johtuen sitä käytetään esimerkiksi hieronnassa. Korkean öljyhappopitoisuuden vuoksi myös lisätyt ainesosat kuten eteeriset öljyt läpäisevät hyvin ihoa.